Gloomy? Somber? No shame! Veel mensen hebben perioden van somberheid. Het is dus niets om je voor te schamen! Als je oplossingen leert te vinden om je stemming om te buigen, zul je korter en minder vaak last hebben van depressieve gevoelens. De training Voluit Leven bestaat uit tien bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur. We gebruiken daarbij het boek van Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen.

De training bevat:

  •     psycho-educatie (Hoe ontstaan depressieve klachten en wat kun je ertegen doen?)
  •     oefeningen waardoor je je bewust wordt wat er speelt, hoe je je voelt en wat je zou willen veranderen.
  •     opdrachten om thuis mee te oefenen.

Je ervaart wat je bezig houdt, leert te accepteren wat je niet kunt veranderen en tegelijk naar oplossingen te zoeken voor situaties waar je wel invloed op kunt uitoefenen. Oplossingen die bij jou passen en voor jou werken.

Door de eenvoud van de oefeningen zul je merken dat je steeds beter in staat bent om te formuleren wat jou parten speelt. Je zult ontdekken dat je in staat bent eigen oplossingen te bedenken en die uit te gaan proberen.

De training is gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy van Steven Hayes. De training is bewezen effectief bij het bestrijden van depressieve episoden. Hier vind je informatie over: Onderzoek